Dezvaluiri rautacioase pentru unii directori
- Detalii
- Publicat:Marți, 28 Ianuarie 2014
- Afişări: 2857
FEDERAŢIA SINDICATELOR LIBERE DIN ÎNVĂŢĂMÂNT
FEDERATION DES SYNDICATS LIBRES DE L’ENSEIGNEMENT
FREE TRADE UNION FEDERATION IN EDUCATION
R O M Â N I A
BUCUREŞTI, Bd. Regina Elisabeta, nr. 32, sect. 5, cod 050012
Tel. 4021 315 16 95, 315 78 70, Fax. 4021 312 58 37
www.fsli.ro This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
F.S.L.I. consideră ca fiind răutăcioase “dezvăluirile” cu “averile” unor directori
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.I.) consideră ca fiind răutăcioase “ dezvăluirile” făcute de unele publicații mass-media, în ultimele zile, referitoare la “averi” constând într-un apartament sau două și un teren deținute de unii directori de licee din București și din țară, după o viață la catedră.
“Atunci când spui că un director de școală, cu peste 30-40 de ani de muncă, are o avere nejustificată care constă într-un apartament sau două, o mașină sau un teren, este evident rea voință. Acest lucru ar trebui să fie regula, nu excepția. Faptul că un director de liceu își depune o declarație de avere cu aceste bunuri însemnă că, împreună cu familia sa, cu soțul sau soția sa, a acumulat, într-o viață, bani să își cumpere un apartament”, a precizat președintele F.S.L.I., Simion Hancescu.
F.S.L.I. consideră anormală o atitudine de împroșcare cu noroi asupra cadrelor didactice care și-au declarat averea înainte de a fi numiți în funcția de directori de liceu și nu și-au dublat-o sau triplat-o în anii de directorat. Este o “avere” făcută prin muncă, nu prin furt, nu într-un an sau doi, ci în aproape 40 de ani și nu ar trebui acuzați acești directori de nimic ilegal.
“Situația materială a câtorva directori de liceu din această țară nu ar trebui să preocupe mass-media, pentru că acești dascăli nu au furat, nu au comis ilegalități, atunci când și-au achiziționat, împreună cu familia, o casă sau o mașină în atâția ani la catedră. Există și cazuri în care, prin moștenire, au rămas cu anumite bunuri sau și-au permis să achiziționeze altele pentru că soțul sau soția directorului lucrează într-un domeniu mult mai bine plătit. O temă reală pentru presa din România ar fi adevărata situație a educației copiilor noștri, faptul că sunt directori “avuți” care cumpără din banii lor cretă și hârtie în școli, pentru că Guvernul nu dă acești bani, pentru așa-zisul învățământ gratuit”, a adăugat Simion Hancescu.
Contact:
Simion Hancescu, președinte FSLI- 0722.779.716
Geanina Sandu, Departament Comunicare FSLI- 0745.75.21.22
București, 22.01.2014