Autentificare

Avem 19 vizitatori și niciun membru online

Metodologii

Norma de igiena privind unitatile pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor

Ministerul Sanatatii


din 18/10/1995
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 59bis din 22/03/1996   CAPITOLUL I
  Norme generale

   Art. 1. - (1) In unitatile pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor se vor asigura conditiile de igiena necesare apararii, pastrarii si promovarii starii de sanatate, dezvoltarii fizice si neuropsihice armonioase a acestora si prevenirii aparitiei unor imbolnaviri.
   (2) Conducerile unitatilor sunt raspunzatoare de realizarea intocmai a acestor conditii.
   Art. 2. - In unitatile pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor, publice sau private, se vor primi numai copiii si tinerii care prezinta documente medicale, care atesta starea lor de sanatate si efectuarea imunizarilor profilactice obligatorii.
   Art. 3. - (1) Amplasarea unitatilor pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor se va face cu respectarea normelor privind protectia sanitara fata de nocivitati - in zone ferite de surse de poluare a atmosferei si de zgomote, in afara arterelor de mare circulatie - avand orientarea ferestrelor salilor de grupa sau de clasa si ale amfiteatrelor spre sud, sud-est, sud-vest, est sau vest, in functie de zonele climatice. Intre cladirea unitatii si accesul in curtea acesteia va fi prevazut un spatiu verde cu latimea de minimum 25 m, cu rol si in reducerea influentei zgomotului stradal.