Autentificare

Avem 11 vizitatori și niciun membru online

Cadrele didactice - umilite din nou

18.04.2011

O nouă zi de umilire a cadrelor didactice

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că actul Guvernului Boc de astăzi, 18.04.2011, de a-şi angaja răspunderea pe două legi extrem de importante(Legea de salarizare în 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar şi Legea Dialogului social), este un atac la integritatea socială şi profesională a cadrelor didactice şi a tuturor celor care fac parte dintr-un sindicat.
Legea privind salarizarea în 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ plafonează salariile cadrelor didactice şi anulează prevederile Legii 221/2008, recunoscute prin hotărârile judecătoreşti irevocabile. Federaţia noastră atrage atenţia că, prin încălcarea acestor sentinţe judecătoreşti, angajaţii din educaţie sunt prejudiciaţi grav, financiar şi moral, şi mai mult, puterea judecătorească este desfiinţată. Totodată, frecvenţa utilizării asumării răspunderii ca şi metodă de promovare a legilor, trebuie să fie un semnal de alarmă pentru senatori şi deputaţi, întrucât instituţia Parlamentului îşi pierde rolul şi importanţa.
FSLI continuă înregistrarea la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a petiţiilor semnate de membrii noştri de sindicat care au obţinut în instanţă aplicarea Legii 221/2008 pentru perioada 1 octombrie 2008-31 decembrie 2009.
Legea Dialogului Social nu face altceva decât să reducă la tăcere sindicatele, care nu mai reprezintă în România un partener social, aşa cum se întâmplă în alte ţări democratice. Cu noul cadru legislativ, angajaţii români vor deveni vulnerabili în faţa angajatorilor şi a acestui Guvern care nu acţionează în interesul poporului pe care îl conduce.   
După decizia Guvernului Boc de astăzi, nu putem să ne declarăm decât cetăţenii umiliţi ai acestei ţări.